Hantuchová v 2. kole US Open proti Duvalovej, ktorá vyradila Stosurovú

28.08.2013 Celý región


New York (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Zverenka španielskeho trénera Eduarda Nicolasa si v úvodnom kole poradila s Američankou Mariou Sanchezovou za 106 minút v dvoch setoch 7:5 a 6:2. Jej súperkou v 2. kole bude ďalšia domáca hráčka iba 17-ročná kvalifikantka Victoria Duvalová, ktorá senzačne vyradila šampiónku z roku 2011 a nasadenú jedenástku Austrálčanku Samanthu Stosurovú po trojsetovej bitke 5:7, 6:4 a 6:4.


Hantuchová hneď v úvodnom geme stratila vlastný servis, potom však získala štyri gemy v rade. Sanchezová síce v ďalších minútach vyrovnala na 5:5, no koncovka setu patrila bývalej svetovej pätke. Druhé dejstvo bolo už jasne v réžii Hantuchovej, ktorá dovolila uhrať 31-ročnej Američanke iba jediný gem. Pre víťazku júnového turnaja WTA v Birminghame je už 13. štart na US Open. Jej singlovým maximom vo Flushing Meadows je štvrťfinále z roku 2002, vlani i predvlani vypadla v 1. kole.

Hantuchová po postupe do 2. kola netajila spokojnosť. "Som naozaj šťastná, že som v tomto roku na grandslamoch prvýkrát v 2. kole, veľmi si to cením. Nebol to ľahký zápas, pretože som hrala proti domácej Američanke, ktorá hrala typický nátlakový tenis. Najmä začiatky oboch dejstiev boli náročné. Som rada, že som to zmákla v dvoch setoch. Dnes bolo najdôležitejšie, že som veľmi dobre servovala. V kľúčových momentoch som bola mentálne silná. Snažila som sa ju rozbehať. Ona je veľká, vysoká a pohyb nemá najlepší, čo som sa snažila využiť a podarilo sa mi to," povedala Slovenka v konferenčnom hovore so slovenskými médiami.



ženy - dvojhra - 1. kolo:

Daniela HANTUCHOVÁ (SR) - Maria Sanchezová (USA) 7:5, 6:2
 

Vyberte región